ЧАС СОРТУВАТИ: НОВИЙ ШКІЛЬНИЙ ЕКОПРОСВІТНІЙ ПРОЄКТ В ОДЕСІ

фото omr.gov.ua

Джерело omr.gov.ua

Шкільний екопросвітній проєкт «Час сортувати» спрямований на впровадження роздільного збору відходів у закладах освіти міста Одеси.

Основна ідея проєкту – долучення шкільної молоді міста Одеса до процесу сортування відходів, проведення інформаційно-просвітницької кампанії щодо побудові культури відповідального споживання.

До участі в проєкті було відібрано на конкурсній основі дванадцять закладів загальної середньої освіти комунальної власності територіальної громади міста Одеси, а саме:

-Одеський навчально-виховний комплекс «Гімназія №2 – спеціалізована школа І ступеня з поглибленим вивченням англійської мови»;
-Одеська гімназія № 5;
– Одеський навчально-виховний комплекс №13 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія»;
– Одеська загальноосвітня школа №26 І-ІІІ ступенів;
– Одеська спеціалізована школа №40 І-ІІІ ступенів;
– Одеська загальноосвітня школа № 45 І -ІІІ ступенів;
– Одеська загальноосвітня школа № 62 І-ІІІ ступенів;
– Одеський навчально-виховний комплекс №84 «Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням іноземних мов – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів»;

– Одеська загальноосвітня школа №92 І-ІІІ ступенів;
– Одеська загальноосвітня школа № 106 І-ІІІ ступенів;
– Одеська загальноосвітня школа №130 І -ІІІ ступенів;
– Одеський навчально-виховний комплекс «Надія» «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний заклад №275».

На базі закладів освіти командою проєкту будуть створені всі необхідні умови для запровадження роздільного збору відходів.

Цінні призи отримають освітні заклади, які впораються із завданнями найкраще, а саме – зможуть зібрати найбільшу кількість сортованих відходів.
Наразі для учасників проєкту тривають навчальні семінари для школярів, які направлені на формування культури поводження зі сміттям, а також культури споживання.

Шкільний екопросвітній проєкт «Час сортувати» реалізується ГО «ЦДРМ «Синергія» та виконується в рамках проєкту «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II), що фінансується Агентством Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID).

Час реалізації проєкту «Час сортувати» – з 1 вересня 2019 року по 31 січня 2020 року.

* * *
Шкільний екопросвітній проєкт «Час сортувати» реалізується ГО «ЦДРМ «Синергія» та виконується в рамках проєкту «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II), що фінансується Агентством Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *