Австралія вперше отримала понад 50% електроенергії з ВДЕ

1487325912_energy

Джерело ecotown.com.ua

Основна електромережа Австралії певний час працювала на 50% відновлюваній електроенергії. Це стало новою віхою, яка за словами експертів, скоро стане звичним явищем, пише The Guardian.

Дані про джерела електроенергії на національному ринку електроенергії показали, що ВДЕ забезпечували 50,2% електроенергії в Квінсленді, Новому Південному Уельсі, Вікторії, Тасманії та Південній Австралії – п’яти штатах, що обслуговуються ринком. 23,7% припало на сонячні панелі на дахах, 15,7% – на вітер, 8,8% – на великі сонячні електростанції і 1,9% – на ГЕС. Проте, навіть в цей момент частка вугільних станцій в генерації залишалася дуже великою. 35% електрики вироблялось за рахунок чорного вугілля, а 13,5% – за рахунок бурого.Зафіксувати рекорд вдалося завдяки онлайн-інструменту OpenNEM, який контролює стан енергосистеми в режимі реального часу. Він же показав, що рекордна частка ВДЕ протрималася лише 10 хвилин. В цілому протягом дня відсоток чистої енергії в енергосистемі п’яти штатів склав 31,2%.

Експерти пророкують, що вже незабаром висока частка ВДЕ у виробленні електрики стане сприйматися як нова норма. Основну роль в цьому процесі відіграє масова установка сонячних панелей на дахах і рекордні інвестиції в чисту енергію. Аналітики стверджують, що чиста енергія може забезпечувати 35% потреб в електроенергії в Австралії протягом двох років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *