Сумський державний університет посів перше місце в Україні та 65-те в світі за рівнем “зелених” технологій”

СумДУ – перший в Україні та у топ-70 університетів світу за рівнем «зелених» технологій у 2016 році, розповідає http://sumy.today .

Рейтинг GreenMetric 2016, який оцінює більше 500 університетів світу за рівнем розвиненості «зелених» технологій, визначив СумДУ на 1-й позицій в Україні та на 65-й у світі. Університет оцінювався за більш ніж 40 індикаторами з питань збереження енергії, реакції на зміну клімату, утилізації відходів, включення екологічних питань та питань стійкого розвитку в навчальні програми тощо.

Цього року до рейтингу також потрапили Уманський національний університет садівництва (147-а позиція), Одеський державний політехнічний університет (423-а позиція) та Ужгородський національний університет (502-а позиція).

Нагадаємо, що СумДУ у 2013 році став першим українським ВНЗ, що потрапив до рейтингу GreenMetric.

Рейтинг GreenMetric складається Індонезійським університетом, що входить до еліти університетів світу за версією компанії QS. Метою рейтингу э залучення університетів до вирішення питань стійкого розвитку через відповідні дії в своїй науковій, навчальній та виробничій діяльності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *