В ЄС остаточно заборонили одноразовий пластик

5b927dbc3e6f8

Джерело: ecotown.com.ua

21 травня Рада ЄС ухвалила директиву щодо заборони до 2021 року низки одноразової пластикової продукції – посуду, трубочок для пиття, ватних паличок тощо. Директива передбачає заборону в ЄС деяких одноразових пластикових виробів, для яких існує альтернатива. Нинішнє затвердження є заключним етапом процедури ухвалення відповідної директиви, за яку раніше проголосував Європарламент, пише DW.

«Однією з основних цілей цієї директиви є зменшення кількості пластикових відходів, які ми створюємо. Згідно з новими правилами, пластикові тарілки, столові прибори, трубочки для пиття, тримачі для повітряних кульок та ватні палички одноразового використання будуть заборонені до 2021 року», – йдеться у повідомленні Ради ЄС.

До 2029 року дев’ять з десяти використаних пластикових пляшок повинні бути зібрані у сміття відсортованими. А пластикові пляшки, які наявні в продажу, до 2025 року повинні містити щонайменше чверть матеріалу, придатного для переробки, а до 2030 року – 30 відсотків. Крім того, передбачається можливість притягати до відповідальності виробників пластикової продукції, а також – залучати тютюнову галузь до відшкодування коштів за утилізацію недопалків. Тепер уряди країн-членів ЄС мають два роки, щоб привести свої національні законодавства у відповідність до нових норм.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *