В Ужгороді відбувся тренінг з вирощування енергетичної верби для потреб муніципального сектору

_dsc0536

 

29 вересня 2016 року, в рамках проекту ПРООН/GEF «Розвиток та комерціалізація біоенергетичних технологій у муніципальному секторі в Україні», на біологічному факультеті ДВНЗ «Ужгородський національний університет» (розташованого за адресою: м. Ужгород, вул. Волошина 32), проведено «Тренінг з вирощування енергетичної верби для потреб муніципального сектору».
Тренінг був організований за участі проекту ПРООН, Громадської організації «Новий світ», Громадської організації «МОЛОЧАЙ», кафедри генетики, фізіології рослин і мікробіології біологічного факультету ДВНЗ «УжНУ».
У заході прийняли участь:
– Борщ Мар’яна Олександрівна, Голова Громадської організації та координатор проекту «Висадка маточників енергетичної верби з метою забезпечення посадковим матеріалом Закарпатської області»;
– Гасинець Ярослава Степанівна, декан біологічного факультету ДВНЗ «Ужгородський національний університет», к.б.н., доцент;
– Марина Кривцова (Фролова), к.б.н, доцент кафедри генетики, ізіології рослин і мікробіології ДВНЗ «УжНУ»;
– Представник компанії ECOSOLUM, яка займається вирощуванням енергетичної верби;
– Ігнатенко Олександр Павлович, кандидат економічних наук з Головний консультант проекту ПРООН “Розвиток та комерціалізація біоенергетичних технологій у муніципальному секторі в Україні”, докторант та доцент кафедри управління національним господарством та економічної політики Національної академії державного управління при Президентові України;
– Ширяєв Володимир Вікторович, член Національного керівного комітету Програми малих грантів ПРООН/ГЕФ;
– студенти біологічного та економічного факультетів;
– викладачі ДВНЗ «УжНУ»;
– представники бізнесу;
– представники Громадських організацій, в тому числі Громадської організації «Новий світ» та «МОЛОЧАЙ» та інші.

_dsc0497

_dsc0503

_dsc0534-1

_dsc0507
На тренінгу обговорювались питання практичних навичок вирощування енергетичної верби, напрями використання енергетичних рослин, якість пелет доступних на українському ринку та реалізація проектів використання біоенергетичних технологій у муніципальних цілях для тепло- та гарячого водопостачання в Україні.
Також, представниками Громадської організації «МОЛОЧАЙ» було презентовано проект «Висадка маточників енергетичної верби з метою забезпечення посадковим матеріалом Закарпатської області», де розповіли про його мету, цілі, завдання та досягнуті результати на сьогоднішній день.
Під час проведення тренінгу студенти та викладачі з великим інтересом слухали про біоенергетичні технології, які використовуються у муніципальних цілях, задавали питання та активно приймали участь у дискусії та обговоренні наданої інформації. Організатори та доповідачі змогли відповісти на всі інтересуючі питання.
Голова правління
Громадської організації «МОЛОЧАЙ» М.О. Борщ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *