За підтримки ПРООН і Японії на Донеччині запустили виробництво паливних пелет із місцевої сировини

2

Завдяки 7 вересня в Андріївці Донецької області урочисто відкрився цех з виробництва паливних пелет (http://ecotown.com.ua ) Виробництво запустили за підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН) та уряду Японії, пише сайт akmc.in.ua.

Пелети вироблятимуть в колишньому приміщення для зберігання комбайнів. Для капітального ремонту цеху Японія виділила 2 млн. гривень. Цех вироблятиме пелети з місцевої сировини: соломи, тирси, соняшникового лушпиння. Очікується, що виробництво біопалива скоротить витрати на опалення місцевої школи та дитячого садка на 30%, а використовуватимуть пелети майже 10 тис. осіб.

«Відкриттям виробництва біопалива ми досягаємо відразу кілька цілей, – розповів Андріївський сільський голова Микола Дихтенко. – Перш за все, в якості сировини ми використовуємо відходи, які незатребуваними лежали у нас під ногами. І найголовніше – будемо економити на енергоносіях бюджетні кошти. У перспективі 13 котелень в різних населених пунктах нашої об’єднаної громади будуть опалюватися пелетами власного виробництва. Крім того, внаслідок відкриття цеху вже створено вісім робочих місць, ще десять будуть створені в перспективі».
Керівник проекту ПРООН Мустафа Пласти-Аметов зазначив, що створення нового виробництва в регіоні, що постраждав від конфлікту, є внеском у його економічне відновлення і розвиток економічної інфраструктури.

«ПРООН не тільки допомагає створювати нові робочі місця і стимулює економічний розвиток регіону, але і підтримує сталий розвиток громад шляхом переходу на альтернативні види палива, використання яких не завдає шкоди навколишньому середовищу», – зазначив Мустафа Пласти-Аметов.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *