Увага! Зміни в правилах реєстрації громадських організацій

unnamed-1
Міністерство юстиції опублікувало оновлений перелік документів для внесення змін до відомостей про громадські організації:

1. заява про державну реєстрацію змін (Завантажити нову форму можна за посиланням)
2. статут (прошитий, пронумерований, підписаний головуючим і секретарем зборів вищого органу управління)
2. протокол зборів вищого органу управління (пронумерований, прошитий і підписаний головуючим і секретарем) – ПРОШИТИЙ і ПРОНУМЕРОВАНИЙ.
3. реєстр осіб, присутніх на зборів вищого органу управління (підписаний головуючим і секретарем)
4. документ, що підтверджує правомочність прийняття рішення про внесення змін, відповідно до статуту (оформлюється в довільній формі).

– квитанція про сплату адміністративного збору (140 грн, в разі внесення інших змін, крім приведення статуту у відповідність)

Реєстрація нової редакції статуту організації є безкоштовною у разі зазначення в протоколі інформації, що зміни вносяться на вимогу ст 133.4 Податкового кодексу України та/або Постанови Кабміну №440 від 13.07.2016

Завантажити буклет з детальним описом процедури можна за посиланням нижче:

http://ucipr.us10.list-manage.com/track/click?u=8e61ce36d30c17eea42ed2c15&id=3769463e7f&e=e5f363c941

Національна стратегія сприяння розвитку громадянського суспільства зрушила з місця

1) Уряд затвердив План заходів на 2016 рік.
2. Президент затвердив персональний склад Координаційної ради сприяння розвитку громадянського суспільства.

Зареєстровано довгоочікуваний законопроект з податкової реформи «Щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» №5368 від 7 листопада 2016 року. 9 листопада законопроект надано для ознайомлення, і зараз його опрацьовують у Комітеті з питань податкової та митної політики. Законопроект покликаний удосконалити процес адміністрування податків і зборів. Він передбачається низку сприятливих змін для ОГС та благодійництва.

РОЗ’ЯСНЕННЯ. Угоди ЦПХ та договори з ФОПами, які є членами чи засновниками громадської організації – НЕ Є РОЗПОДІЛОМ ПРИБУТКІВ, якщо вони виконують роботи що відповідають меті, завданням та напрямам діяльності організації.

 

Відповідна норма з’явилась в Податковому кодексі України завдяки ухваленню законопроекту №5050, який тепер є Законом – 1667 від 06.10.2016http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/1667-viii

Таким чином, внесено довгоочікувану правку – уточнення для всіх ОГС, за якою НЕ вважається розподілом отриманих доходів (прибутків) – здійснення видатків на утримання неприбуткової організації, реалізацію її мети, завдань та напрямків діяльності (у т.ч., здійснені через засновників, учасників, членів організації, працівників).

Адже були непоодинокі випадки незаконних трактувань органами ДФС норм ПКУ, які обмежували можливість для ОГС реалізовувати грантові проекти через цивільно-правові договори зі своїми засновниками, учасниками, членами органів правління, працівниками, членами та пов”язаними особами (особливо часто використовуються ДЦП із ФОП).

За інформацію дякуємо 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *