ПРО ДІЯЛЬНСТЬ ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ “ПРО-ДОБРОБУТ”

фото_2

Проект  спрямований на створення сучасної мережі зарядних станцій для електромобілів за напрямком м. Слов’янськ  – м. Святогірськ, з метою забезпечення комфортної експлуатації населенням більш екологічних видів транспорту, а також інформування населення щодо економічних та екологічних переваг його використання.

З розвитком автомобільного транспорту людство отримало низку переваг, але й разом з тим чиниться непоправна шкода як навколишньому середовищу, так і здоров’ю населення. Однією з основних причин цієї проблеми є високий рівень забрудненості атмосферного повітря.З кожним роком в Україні спостерігається тенденція на збільшення кількості транспортних засобів. Автомобільний парк України сьогодні нараховує приблизно 8 млн. одиниць, а кількість викидів шкідливих речовин від нього за останні 10 років збільшилась на 76 %. На сьогодні, автомобільний транспорт є головним джерелом забруднення атмосферного повітря. Становище погіршується ще й тим, що автомобільні викиди концентруються в приземному прошарку повітря, а саме в зоні дихання людини.

Одним із видів екологічного транспорту майбутнього є електромобілі, які мають екологічний ефект у вигляді відсутності шкідливих викидів та утворення небезпечних відходів у процесі експлуатації. При цьому, перевага електричного транспорту суттєво зростає, якщо мова йде про отримання електричної енергії з альтернативних джерел.

Збереження унікального для України степового ландшафту, та відновлення регіону постраждалого внаслідок конфлікту на Донбасі є одними з актуальних задач нашої держави. Комплексний підхід з впровадження електромобільної інфраструктури надасть не тільки соціально-економічний ефект, але й буде сприяти збереженню степового ландшафту та існуючого біорізноманіття регіону, завдяки зниженню кількості шкідливих викидів від традиційного автотранспорту.

Проектом передбачається  збір та аналіз інформації щодо основних транспортних потоків в м. Слов’янськ та м. Святогірськ; місць  тимчасового та цілодобового паркування,  масового відвідування; а також створення на основі отриманої аналітичної інформації мережі зарядних станцій для електротранспорту в затребуваних населенням місцях. Закуплено 4 зарядних станції, триває робота з виконкомом Слов’янської міської ради по визначенню місць для їх встановлення.

Також велике значення при впровадженні проекту є інформаційна кампанія з підвищення обізнаності населення щодо переваг використання електричного транспорту з точки зору економічної та екологічної складових, особливостей експлуатації та місцях розташування створеної інфраструктури через друк та розповсюдження буклетів, розміщення інформації в місцевих друкованих та електронних ЗМІ, проведення публічних презентацій проекту, круглих столів, форумів  тощо. До участі у заходах буде запрошено представників з інших громад.

Реалізація проекту з розвитку електромобільної інфраструктури регіону  надасть позитивний ефект в створенні умов для залучення тимчасових переселенців з окупованих територій  до різних видів робіт, пов’язаних з його впровадженням.

Поширення екологічно чистих технологій та поширення електротранспорту є дуже актуальним не тільки для Донецького регіону але й для України у цілому. Тому саме зараз потребують популяризації серед населення такі транспортні засоби, як електромобілі, що дають можливість скорочення шкідливих викидів до атмосфери.

Усіх зацікавлених осіб, які хочуть прийняти участь у впроваджені проекту, просимо висилати пропозиції, на електрону пошту: prodobrobut@ukr.net з поміткою –  «Пропозиції – електромобілі».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *