Національний заповідник “Хортиця” презентував унікальний сакральний об’єкт

Національний заповідник “Хортиця” презентував новий туристичний об’єкт – святилище неподалік балки Каракайка. Воно стало черговим сакральним об’єктом острову із цілої низки знахідок археологів, повідомляється на сайті заповідника. Головним призначенням храмів просто неба було використання їх язичниками у своїх ритуалах, поховальних обрядах, та спостереженнях за рухом небесних світил.

Серед найцікавіших досліджених об’єктів: святилище-обсерваторія на висоті Брагарня, культовий комплекс біля б. Велика Молодняга, кромлехи доби міді-бронзи біля комплексу «Запорозька Січ», «Чорний камінь» в Музеї історії запорозького козацтва, туристичний комплекс «Скіфський стан» (кургани та зібрання кам’яних виробів – лапідарій). Вік деяких з них перевищує вік єгипетських пірамід і британського Стоунхенджу.

12

Останнім відкритим культовим об’єктом на острові стало святилище доби бронзи неподалік від балки Каракайка та санаторію-профілакторію “Запоріжсталь”, його вік складає приблизно 3-4 тис. років. Автор знахідки Дмитро Никоненко. Декілька років йшло його дослідження та музеєфікація.

Наразі вдалось облаштувати повноцінний туристичний об’єкт з паркувальною зоною, інформаційними аншлагами, пішохідними доріжками. В майбутньому він стане однією із ланок великого туристичного маршруту присвяченого сакральним місцям острову Хортиця.

Усі об’єкти входять до туристичних маршрутів Національного заповідника «Хортиця» та приймають відвідувачів, а також є місцем поклоніння та відправлення ритуалів для представників різних релігійних течій, що пропагують відродження язичницьких течій.

Джерело : religions.unian.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *