МОЗ пропонує заборонити тестування косметики на тваринах

фото з відкритих джерел

Джерело: hmarochos.kiev.ua

Регламент на косметичну продукцію, який запропонували в Міністерстві охорони здоров’я, підтримали в Кабінеті міністрів України. Документ має на меті, зокрема, заборонити косметичні випробування на тваринах. Як зазначають у МОЗ, для тестування косметики іноземні та національні виробники будуть користуватися технологічними засобами, що виключать випробування на тваринах.

Крім того, регламент передбачає заборону ще більшої кількості шкідливих небезпечних компонентів (з 400 до 1328).

Зазначають, що документ розроблений на основі Регламенту ЄС №1223/2009. Він також повинен буде усунути незручності торгівлі між Україною та ЄС, і таким чином дозволить українським виробникам експортувати більше косметичної продукції, а іноземним – знижувати ціну на свої товари через дозвіл на розміщення в Україні своїх виробництв.

Буде також введено перехідний період. У МОЗ його необхідність аргументують відсутністю належної методології альтернативних випробувань косметики.

Перед тим, як нові правила наберуть чинності, громадськості пропонують обговорити проект постанови.

Зазначимо, що під час косметичних випробовувань хімікат можуть наносити на поголену шкіру тварини або закапувати його в очі. У такий спосіб виробник виявляє подразливість продукту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *