«Звідки ви взялися?», або Як активісти вирішують екологічні проблеми і привчають до цього інших

фото з сайту www.bbc.com

Джерело hromadske.ua

Люди сортують сміття на станції переробки сміття, створеної проектом проект «Україна без сміття» ( «Україна без сміття»)

Люди сортують сміття на станції переробки сміття, створеної проектом проект «Україна без сміття» ( «Україна без сміття»)

Фото:Олександр Хоменко/hromadske

Локальний екологічний активізм в Україні — дуже поширене явище. Люди гуртуються, щоб прибирати прилеглі території та сортувати сміття, висаджувати дерева на місці згорілих лісів і зариблювати занедбані озера. Часом такий локальний екологічний активізм розростається у справжні великі громадські організації, яких в Україні чимало: «Екодія», «Єдина Планета», «Greencubator».

Активісти від Львова до Донбасу вирішують різні екопроблеми раніше, ніж до цього доходять руки державних органів і комунальних служб. Про три такі ініціативи — в матеріалі hromadske.

Рибне місце

Бізнесмен Роман Клак все життя мешкає на Левандівці — західній околиці Львова, тож коли з дерев опадає листя, місцеве Левандівське озеро видно з його вікон.

«Озеро занепадало в мене на очах», — каже Роман.

Левандівське озеро — штучне, його створили ще в 1950-х. Однак протягом 30 років місцева влада його не доглядала. За словами Романа — просто не бачила, адже озеро розташоване далеко від центру міста. Через те, що водойма неглибока, вона швидко заростає водоростями і замулюється, а в період льодоставу все, що там росте, починає гнити — виділяються шкідливі гази, риба гине.

Прочитати статтю повністю за посиланням https://hromadske.ua/posts/zvidki-vi-vzyalisya-abo-yak-aktivisti-virishuyut-ekologichni-problemi-i-privchayut-do-cogo-inshih

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *