Завдяки заходам з енергоефективності минулого року в Чернігівській області зекономлено понад 28 мільйонів гривень!

Споживай_розумно

Протягом 2016 року на Чернігівщині активно впроваджувалися заходи з енергозбереження.

Так, для зменшення використання природного газу на 59 об’єктах (промислові підприємства, що надають теплову енергію, теплопостачальні підприємства, бюджетні установи) проведено реконструкцію котелень для використання альтернативних видів палива. Очікуваний від цього обсяг економії природного газу складає 2,7 мільйона кубометрів на рік або 3,1 тисячі тонн умовного палива.

На 63 об’єктах минулого року проведено роботи з утеплення  фасадів, заміни вікон та дверей на металопластикові. Станом на перше січня 2017-го на 875 з 3140 будівель бюджетної сфери частково проведені роботи з термомодернізації (27,9% від загальної кількості), а на 246 будівлях (7,8%) такі роботи завершено.

На даний час рівень впровадження енергозберігальних джерел світла у зовнішньому освітленні населених пунктів складає 67,6%. Прогнозований економічний ефект від використання цих освітлювальних приладів сягає 700 тисяч гривень на рік.

В області постійно розширюються виробничі потужності з випуску альтернативних видів палива. Так, у 2016 році за рахунок коштів інвестора побудовано завод з виробництва паливних брикетів. Потужність виробництва — 2000 тонн на рік. У якості сировини використовують відходи деревообробки та сільськогосподарського виробництва. Загальна сума капіталовкладень — 15 мільйонів гривень.

Все активніше до енергозбереження долучається населення області. На виконання заходів Програми стимулювання до запровадження енергоефективних заходів населення, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів Чернігівської області на 2016-2017 роки в обласному бюджеті передбачено 2 мільйони гривень.

А відповідно до урядової ініціативи понад 1700 фізичних осіб у обласному управлінні АТ «Ощадбанк», обласній дирекції АБ «Укргазбанк» та філії АТ «Укрексімбанк» отримали на впровадження енергоефективних заходів кредити, загальна сума яких майже сягнула 25 мільйонів гривень.

Тож у цілому за 2016 рік завдяки запровадженню заходів енергозбереження в області зекономлено енергетичних ресурсів на рівні 30,5 тисяч тонн умовного палива на загальну суму 28,3 мільйона гривень.

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

Джерело: http://cg.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *