Більше 8 мільйонів гривень передбачено на Програму охорони навколишнього природного середовища Ужгорода на 2018-2022 роки

Програму охорони навколишнього природного середовища Ужгорода на 2018-2022 роки підтримали депутати міської ради на  сесійному засіданні 16 листопада 2017 року.Наступного, 2018 року, на Програму передбачається 2,5 млн. грн, загалом же протягом 5 років – понад 8 млн. грн.

У Програмі зазначаються основні екологічні проблеми міста, зокрема, забруднення атмосферного повітря стаціонарними і пересувними джерелами; забруднення поверхневих і підземних вод; забруднення і засмічення навколишнього середовища побутовими відходами; збіднення біорізноманіття тощо.

Визначена також стратегія, як вирішувати ці проблеми. Зокрема, пропонується розробити та втілити проекти озеленення міста, створити нові зелені зони (парки, сквери тощо), передбачити у генеральному плані Ужгорода збереження і розширення зелених зон; провести реконструкцію парків культури і відпочинку «Боздоський» та «Підзамковий»; забезпечити виконання робіт з видалення порослевих дерев, чагарників та небажаної рослинності; провести розчищення русла річки Уж від наносів; паспортизацію озер, які в зоні міста; сформувати банк ілюстративних та інформаційних матеріалів з питань екологічних проблем та їх вирішення на території міста Ужгород тощо.

У Програмі максимально, в рамках законодавства, врахували всі доповнення, пропозиції громадських активістів та науковців-біологів.

Джерело: Ужгородська міська рада у ФБ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *