У світі відзначаються День стійкої гастрономії

8-9

Джерело: zik.ua

Генеральна асамблея ООН у грудні 2016 року ухвалила резолюцію, проголосивши 18 червня Днем стійкої гастрономії.

Про це УНН повідомляє з посиланням на дані ООН.

День стійкою гастрономії допомагає звернути увагу на важливість стійкої гастрономії в житті людей. Кожен народ і його культура вносять свій внесок у сталий розвиток через культуру харчування і гастрономії, відзначили в ООН.

Рішення про проголошення цього дня продиктовано тим, що гастрономія є елементом культурного самовираження, пов’язаного з природним і культурним розмаїттям світу, і підтверджуючи, що всі культури і цивілізації можуть сприяти сталому розвитку і грають вирішальну роль в його досягненні.

Також наголошується, що продовольчі товари, помічені етикеткою географічної індикації, мають щорічний світовий товарообіг у понад 50 мільярдів доларів США. Такі продукти мають специфічні характеристики, якості та репутацію, обумовлені їхнім географічним походженням.

Необхідно зосередити увагу світової спільноти на тій ролі, яку стійка гастрономія – завдяки її взаємозв’язку з усіма трьома компонентами сталого розвитку – може зіграти в досягненні цілей в галузі сталого розвитку, в тому числі коштом прискорення сільськогосподарського розвитку, підвищення продовольчої безпеки, поліпшення харчування, забезпечення стійкого виробництва продовольства і збереження біорізноманіття, заявили в ООН.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *