Роботи по збору ХЗЗР з безхазяйного звалища в селі Новоуспенівка Веселіського району Запорізької області

роботи

25 червня 2019 року у селі Новоуспенівка Веселіського району Запорізької області були проведені роботи по відбору зразків з безхазяйного звалища непридатних хімічних засобів захисту рослин, для проведення пошукового аналізу. Також були проведені роботи по збиранню та перепакуванню 1 тони ХЗЗР (пестицидів). Роботи виконував аварійно-рятувальний загін спеціального призначення головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області. Представники АРЗ СП ГУ ДСНС у Запорізькій області постійно походять навчання та інструктажі по поводженню з хімічними засобами захисту рослин (пестицидами) та мають ліценцію на цей вид господарської діяльності.

Перед началом робіт, за допомогою бензопили, розчищено під’їзд до сховища звалища безхазяйних хімічних засобів захисту рослин від кущів та дерев.

За допомогою спецтехніки (автокрану) відкрито доступ до звалища.

Представники АРЗ СП ГУ ДСНС у Запорізькій області у захисному одягу та спорядженні виконали роботи з збиранню, перепакуванні та завішуванні ХЗЗР.

1 тонна непридатних ХЗЗР (пестицидів) передана ТОВ «УКРРЕСУРСИ-2011» на подальше знешкодження, оброблення, утилізацію.

Вантаж було промарновано знаком небезпечних відходів.

При виконанні робіт з’ясувалося що сховище містить декілька раз більше 1 тонни непридатних ХЗЗР. Після відбору 1 тони непридатних ХЗЗР сховище було закрито.

В ходи виконання проекту зіткнулися з проблемою занижених зведених даних непридатних ХЗЗР у Запорізькій області. На прикладі – у селі Новоуспенівка по зведеним даним звалище містить 1 тонну непридатних ХЗЗР (пестицидів), у дійсності виявилось що в сховищі після відбору 1 тони ще залишилось близько від 4 до 5 тонн ХЗЗР (пестицидів).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *