Енергоефективна будівля в Кремінській громаді Луганської області

изображение_viber_2019-06-07_19-48-50

Громадська організація «Енергорозвиток Майбутнього» за сприяння Програми малих грантів Глобального екологічного фонду, що впроваджується Програмою розвитку ООН реалізує проект «Енергоефективна будівля в Кремінській громаді Луганської області».

Запровадження принципів енергоефективності в громадах є одним з найактуальніших питань сьогодення. Відсутність заходів з енергозбереження більшості будівель (муніципальних та приватних) приводить до втрат теплової енергії більше 50%, тому питання щодо зниження енергоспоживання є дуже актуальним і може бути успішно вирішено за умови застосування комплексного підходу до впровадження заходів з енергозбереження.

Для привернення уваги до цього надважливого питання планується зробити демонстраційну будівлю з використанням альтернативних джерел енергії та втілення заходів зі зменшення енергоспоживання.

изображение_viber_2019-06-11_15-06-11

Енергоефективна будівля створюється на базі 21-ї Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України в Луганській області. Пожежна частина в місті Кремінна є дуже важливою ланкою у підтриманні екологічної безпеки, як в місті Кремінна так і в на території Кремінських лісів.

Демонстраційна будівля включає  в себе встановлення сонячної електростанції автономного типу, встановлення геліосистеми для гарячого водопостачання та встановлення твердопаливного котла. Також включає проведення заходів зі зниження енергоспоживання демонстраційної будівлі, такі як заміна вікон на енергоефективні та термомодернізація стін будівлі (утеплення фасаду).

Після облаштування демонстраційної будівлі буде проведена низка громадських заходів (семінари та презентація проекту), які допоможуть у  підвищенні обізнаності громади з питань використання альтернативних джерел енергії, також розроблені, виготовлені та розповсюджені інформаційні матеріали, які проінформують населення про способи використання альтернативних джерел енергії.

Впровадивши цей проект, планується продемонструвати переваги підвищення енергоефективності з використанням альтернативних джерел енергії, що стане наочним прикладом для оточуючого населення, що альтернативні види енергії не тільки дешевші ніж традиційні, але і вагомо сприяють поліпшенню стану навколишнього середовища.

изображение_viber_2019-07-23_08-42-08

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *