Прес-анонс Відкриття першої в Україні лабораторії з гарденотерапії

4C13B0C7-F9D7-460E-A40B-A61FA37E2D46

3 грудня 2019 р. об 12:00 у Хортицькій національній академії відбудеться відкриття лабораторії з гарденотерапії.

Лабораторія устаткована у рамках проекту «Гарденотерапія як ефективний інструмент соціального включення та реабілітації для людей з обмеженими можливостями», громадської організації «НАМ НЕБАЙДУЖЕ». Проект реалізується за підтримки Програми малих грантів Глобального екологічного фонду ПРООН. У майбутньому обладнання слугуватиме для вивчення та застосування методів гарденотерапії у реабілітації людей з особливим потребами.

На відкритті лабораторії будуть присутні представники ГО «НАМ НЕБАЙДУЖЕ», Програми малих грантів Глобального екологічного фонду ПРООН та керівництво Хортицької національної академії.

Контактна особа – Дерев’янко Юлія, тел.. +380662342002.

Місце проведення: м. Запоріжжя, вул. Наукове містечко 59 (о. Хортиця).

 Довідка: Гарденотерапія – це термін, що  означає garden – сад, рослини і терапія – лікування, тобто лікування садом, рослинами. Це особливий напрям психосоціальної, трудової та педагогічної реабілітації за допомогою заохочення до роботи з рослинами.  Застосування методу гарденотерапії сприяє заохоченню дітей з особливими потребами до роботи з рослинами й передбачає такі зміни в їхньому фізичному та психоемоційному стані: розвиток тонкої моторики; покращення орієнтації в просторі; покращення логічного мислення; формування естетичного смаку; створення умов для психоемоційної релаксації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *