НА МАКУХІВСЬКОМУ СМІТТЄЗВАЛИЩІ ТЕПЕР ВИДОБУВАТИМУТЬ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ

49664334_2195315190529197_1161341590422159360_n-768x510

Джерело: np.pl.ua

У понеділок, 14 січня о 13:00  відбудеться відкриття «зеленої» електростанції, що виробляє енергію зі звалищного газу на міському полігоні твердих побутових відходів.

Важливість цього об’єкту для області складно переоцінити, адже ресурс, що вироблятиметься на станції, забезпечить дешевшою електрикою частину регіону!

Природний газ для виробництва електроенергії замінять місцевими альтернативними джерелами енергії. Відтак, зменшиться негативний вплив на навколишнє середовище та покращиться екологічна ситуація в області. Завдяки роботі станції значно зменшиться кількість шкідливих викидів біогазу, а ризики виникнення пожеж у регіоні стануть мінімальними.

Потужність установки складає 600 кВт/год, що дозволяє генерувати такий об’єм енергії, який заміщує близько 2 млн м3 природнього газу на рік. Відповідно – економить до 20 млн грн бюджетних коштів щороку!

Реалізація цього проекту є вагомим внеском на шляху до енергонезалежності України. Окрім того, процес дегазації очищує навколишнє середовище від небезпечного газу метану, тому він не потрапляє в легені людей, не забруднює водойми та землю. Дегазація допомагає уникнути небезпечних наслідків при експлуатації полігонів, зменшує кількість шкідливих викидів біогазу та мінімізує ризики виникнення пожеж у регіоні.

УЧАСНИКИ:
Лямін Андрій Юрійович – перший заступник міського голови Полтави
Олександр Васильович Бублик – голова Ковалівської сільської ради
Мензюк Андрій Іванович – представник головного офісу ТОВ «КЛІАР ЕНЕРДЖІ»
Дяковський Сергій Васильович – директор ТОВ «КЛІАР ЕНЕРДЖІ – КРЕМЕНЧУК»

МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ: Міський полігон ТВП на території Ковалівської сільської ради (район с. Макухівка)

ДОВІДКА. ТОВ «КЛІАР ЕНЕРДЖІ» – українська компанія, що займається будівництвом і експлуатацією електростанцій на біомасі, біогазі, вітрі і сонячній енергії. Підприємство працює на ринку альтернативної енергетики з 2015 р, реалізуючи вироблену електроенергію на гуртовому ринку України за «зеленим» тарифом. Як лідер ринку «Кліар Енерджі» вважає своєю місією розвиток «зеленої» енергетики в Україні для забезпечення енергетичної незалежності країни.
Першим великим проектом «Кліар Енерджі» стала теплоелектростанція в Корюківці Чернігівської області, введена в експлуатацію в жовтні 2016 р. Потужність ТЕС – 3,5 МВт. Станція працює на біомасі. В якості сировини використовуються залишки деревини і відходи місцевої лісозаготівельної та деревообробної промисловості.
За рік своєї роботи у Полтавській області, компанія реалізувала вже другий проект з будівництва комплексної інженерної споруди з системою збору та утилізації біогазу. За допомогою високотехнологічного австрійського обладнання, на стаціях ТОВ «КЛІАР ЕНЕРДЖІ – КРЕМЕНЧУК» виробляють електричну енергію зі звалищного газу на полігонах твердих побутових відходів, використовуючи якісний та екологічно чистий ресурс.

КОНТАКТИ:
+380673241619 – Анастасія
+380965403281 – Соломія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *