Іспанська ACCIONA Energia Global вкладе у спільне з UDP будівництво СЕС під Києвом EUR54,7 млн

1487325912_energy

Джерело: Іnterfax-Україна

Компанія UDP (Київ) з інвестгрупи UFuture домовилася з іспанською ACCIONA Energia Global про спільний проект розширення потужності Димерської сонячної електростанції (СЕС, Київська обл.) до 57,6 МВт з 6 МВт, повідомила прес-служба UDP у п’ятницю.

“Першим проектом іспанського енергетичного гіганта на українському ринку буде розвиток 2-3-4 черг Димерської СЕС у Київській області загальною піковою потужністю 57,6 МВт. Першу чергу цієї СЕС було введено в експлуатацію компанією UDP Renewables влітку 2017 року. Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій лише в цей проект становить EUR54,7 млн”, – зазначається в повідомленні.

Як уточнив засновник UFuture Василь Хмельницький, запуск Димерської СЕС на повну потужність заплановано на І квартал 2019 року. “Вірю, що цей приклад активізує процес залучення інвестицій і, що не менш важливо, експертизи світового класу в Україну”, – наводяться його слова в релізі.

За словами CEO ACCIONA Energia Рафаеля Матео, іспанська компанія починає свою діяльність у галузі відновлюваної енергетики в Україні за підтримки Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР).

У UDP зазначають, що домовилися з ACCIONA Energia Global про спільну роботу над широким портфелем інвестиційних проектів як у сонячній, так і у вітровій енергетиці на українському ринку.

Як повідомлялося, перша черга сонячної електростанції в смт Велика Димерка (Київська обл.) потужністю 6 МВт зареєстрована на ТОВ “Димерська СЕС-1”. Компанія належить мажоритарному акціонеру девелоперської компанії UDP В.Хмельницького.

ACCIONA Energia Global з групи компаній ACCIONA зі штаб-квартирою у Мадриді – один зі світових лідерів у виробництві поновлюваної енергетики з 25-річним досвідом роботи, який володіє понад 9 тис. МВт. В управлінні компанії 222 вітрові електростанції загальною потужністю 7,55 тис. МВт; 76 гідроелектростанцій (876 МВт); фотогальванічні установки загальною потужністю 389 МВт; три електростанції, що працюють на біомасі (61 МВт) і термоелектричний завод (64 МВт).

Інвестгруппа UFuture – одна з провідних бізнес-груп України. До її складу входять девелоперська компанія UDP, міжнародний аеропорт “Київ” ім. І. Сікорського (“Жуляни”), національний оператор зовнішньої реклами “РТМ”, індустріальний парк “Біла Церква”, інноваційні парки UNIT.City і LvivTech.City, фармацевтична компанія “Біофарма” і UDP Renewables. Штаб-квартира групи UFuture розташована в Брюсселі, центральний офіс – у Києві.

UDP Renewables – українська девелоперська компанія в галузі відновлюваної енергетики. У 2018 році компанія планує ввести в експлуатацію близько 100 МВт сонячної генерації. Загальний портфель проектів у стадії розвитку перевищує 250 МВт. Центральний офіс розташований у Києві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *