Що відбувається з донецькими степами?

Джерело:www.radiosvoboda.org

Нещодавно відбулася презентація першого науково-популярного фільму «Торські степи: життя, смерть… воскресіння?» про степові ділянки на Донеччині. Чим унікальні донецькі степи? Як кожен з українців може вплинути на її збереження? І що потрібно робити для цього вже зараз? Про це в ефірі Радіо Донбас.Реалії розповів голова Наукової ради Всеукраїнської екологічної ліги у Донецькій області, автор фільму про Торські степи Донбасу Олексій Бурковський.

– Олексію, ваш фільм – перший серйозний науково-популярний фільм про Донецький степ. Чим він вам так подобається, що вас так захоплює у цій природі?

– Я доволі давно займаюсь степами як природоохоронець, як громадський активіст-волонтер. Але я не працюю екологом.

Щодо степів, це моя мала батьківщина. Я народився у сільській місцевості Донеччини. Звичайно, степові простори, ця краса не могли не вплинути на формування людини, яка мешкає у такому середовищі.

А потім, коли був студентом, почав це все вивчати, мої викладачі розкрили цю тему глибше. У 2008 році я приєднався до Всеукраїнської громадської кампанії «Збережемо українські степи». Звичайно, я був у темі щодо пропагування охорони степів. Але до цього не було можливості реалізувати це через науково-популярне кіно.

Прочитати статтю повністю та прослухати запис ефіру можна за посиланням https://www.radiosvoboda.org/a/29102371.html

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *