У Швеції власникам електромобілів дарують «сонячну» електрозарядку

малюнок з відкритих джерел

Джерело: ecotown.com.ua

Проект реалізує швецький електромобільний стартап Uniti спільно з місцевою енергетичною компанією E. ON, передає inhabitat.com.

Шведським покупцям Uniti One пропонують п’ять років безкоштовної електрики, згенерованої сонцем, у рамках популяризації екологічного транспорту.

Компактний “смартфон-автомобіль”, який дебютував зі стартовою ціною у 14 900 євро (близько 17 500 доларів), може проїхати на одній зарядці – 150 і 300 км в залежності від ємності батареї 12 кВт·год або 24 кВт·год відповідно.

Повнити заряд батареї з 20 до 80% від 50-кіловаттного експрес-терміналу можна всього за 17 хвилин, а від стандартного 7-кіловаттного – за 2 години і 6 хвилин.

Примітно, що Uniti One має кузов з вуглецевого волокна і органічний композитний салон. Усвідомлення енергетичних потреб транспортного засобу призвело до партнерства з E. ON для забезпечення сталого джерела енергії.

Електромобіль агрегату складається з переробляється кузова з вуглецевого волокна з

«Це також новий підхід, – заявив менеджер з інновацій Uniti Тобіас Екман. – Більша частина зарядки, особливо для цих типів автомобілів, буде проходити вдома, тому такі рішення є особливо екодоцільними».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *