У країнах західної Європи діє благодійна акція: 40 днів без пластику

фото з відкритих джерел

Джерело: mannton.com.ua

Мільйони людей на протязі 40 днів Християнського Посту не тільки обмежують свій раціон від м’ясних продуктів, але також намагаються відмовлятися від будь-яких пластикових виробів. Національна Німецька Організація із Захисту Навколишнього Середовища (Umweltschutzorganisation) вперше провела таку акцію в 2014 році. «Пластикова дієта» – приблизно так можна перекласти назву, а за ключовим словом «plastikfasten» (нім.) можна знайти більше інформації із цього приводу.

Пластикова дієта, що значить?

  • Напої в скляних пляшках, замість пластикових або картонних упаковок;
  • Паперові пакети, багаторазові сумочки із тканини, рюкзаки для покупок. Всі поліетиленові пакети попадають в чорний список;
  • Ні одноразовому посуду чи приборам;
  • Тверде мило замість рідкого (гелю для душу);
  • Сода для миття посуду, замість мийних засобів.

І.т.д. Проблема в тому, що наша планета забруднена все-можливими відходами, також внаслідок життєдіяльності людей. Багато хто із людей кидають сміття прямо собі під ноги, не задумуючись. А потім дивуються результатам. Недавно ми писали матеріал, що в морській солі знайдено часточки мікро-пластику. До речі, ця стаття доступна за цим посиланням: В морській солі знайдено мікропластик. Експертиза показала, що це сталося не з вини виробників солі, а через високий рівень забрудненості світового океану. Напевно повністю на 100% відмовитися від пластикових виробів не можливо, але якщо спробувати прожити без пластику хоча б 40 днів на час Великого Посту – то дихати стане легше. До речі, Православний Піст 2018 триває з 19 лютого до 7 квітня. А Пасху в цьому році святкують 8 квітня. Хоча в Європейських країнах Піст уже почався, значить багато хто вже намагається не користуватися пластиковими виробами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *