«Університет третього віку»

Громадська організація «ШИРОКИЙ СТЕП» впроваджує проект «Зміцнення партнерства між поліцією та громадою через Інститут третього віку» за фінансування Європейського союзу.

З 23.03.2018 в рамках впровадження проекту почали проводитися тренінги з попередження телефонного і комп’ютерного шахрайства серед людей похилого віку та щотижневі заняття комп’ютерного класу «Університету третього віку»,  які були підтримані Русько-Лозовським  сільським головою Фоміним Юрієм Вікторовичем та заступником начальника Дергачівського відділу поліції Головного управління Національної поліції  в Харківській області  майором поліції Стециною Максимом Григоровичем.

Першим  заняттям комп’ютерного класу «Університету третього віку»  стало  знайомство з комп’ютером. Учасниками занять стали люди похилого віку 60+.  Частина групи вже була знайома з комп’ютером і знала, як ввімкнути і прочитати новини, але друга частина групи борола свої страхи при включанні ноутбуку. Але результат був у всіх успішний: ознайомлення з дисками,  вивчення робочого столу,  створювання папки, перейменування,  переміщення, функція видалення і кошик._DSC0197

_DSC0194

_DSC0168

23.03.2018-24.03.2018 відбулися 2 тренінги з попередження телефонного і комп’ютерного шахрайства серед людей похилого віку.  На тренінгу були обговорені найчастіші випадки шахрайства і у кожного учасника  був особистий приклад із життя. Дуже цікавою частиною тренінгу стало проведення форум театру.  Метод форум-театру  –  інтерактивний засіб  роботи щодо запобігання злочинам та правопорушенням серед людей похилого віку, в основі якого використовується методика театральної сценічної дії і зворотній зв’язок з аудиторією. В рамках форум театру було розіграно 3 сцени: зняття готівки з банківської карти, вимога викупу по телефону, знайомство в інтернеті, яке передбачує перерахування грошей.   У кожного учасника тренінгу склалася певна модель поведінки у цих ситуаціях і вони знають  які питання потрібно задавати шахраям для  руйнування їх схем лиходійства.

 

Голова Правління

ГО «ШИРОКИЙ СТЕП»

Олена Бережна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *