Створення консультаційного центру Громадською організацією «ЕКОКЛУБ ЛУГАНЩИНИ»

Energy-Efficiency

Громадська організація «ЕКОКЛУБ ЛУГАНЩИНИ» реалізує проект «Створення консультаційного центру з енергоефективності» за підтримки Програми малих грантів Глобального екологічного фонду та проекту ПРООН-ГЕФ «Усунення перепон для залучення інвестицій у підвищення енергоефективності громадських будівель».

Запровадження принципів енергоефективності в громадах є одним з найактуальніших питань сьогодення. Відсутність заходів з енергозбереженя більшості будівель (муніципальних та приватних) приводить до втрат теплової енергії більше 50%, тому питання щодо зниження енергоспоживання є дуже актуальним і може бути успішно вирішено за умови застосування комплексного підходу до впровадження заходів з енергозбереження.

Першим етапом є створення консультаційного центру з енергоефективності (зараз іде пошук на базі якого приміщення це зробити), що дозволить значно підвищити обізнаність населення, керівників муніципальних та громадських закладів з важливості зниження енергоспоживання для опалення приміщень, шляхом впровадження необхідних заходів з енергозбереження. Центр буде обладнаний технікою для наочної демонстрації принципів енергозбереження. Це дасть змогу громадянам звертатись до експертів центру енергоефективності, та отримати консультацію щодо сучасних систем і технологій у сфері термомодернізації будівель. Отримання інформації з прикладами проведення якісного енергоаудиту на муніципальному приміщені з виявленням усіх причин енерговитрат, приклад складеної програми рекомендацій щодо усунення виявлених проблем та сформованого експертом послідовного плану модернізації будівлі. Консультаційний центр буде обладнаний стендами з інформацією про способи підвищення енергоефективності будівель, також будуть виготовлені інформаційно-просвітницькі матеріали цієї тематики для розповсюдження в центрі та на громадських заходах.

Наступним етапом є проведення енергоаудиту кількох будівель.

Будівля має бути типова, мати соціальне призначення (бажана можливість внесення співфінансування).

ГО «ЕКОКЛУБ ЛУГАНЩИНИ» чекає на заявки на проведення енергоаудиту. ecoclub_lg@i.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *