Підтримаємо тернополян, які проти тварин в цирку та проти зверинців у місті!

Заборонити в місті розміщати звіринці, зоопарки та виставки тварин вимагають тернополяни.

Відповідну петицію розмістили на сайті.

Автор петиції Юлія Коновалова звертає увагу на те, що в ряді міст така заборона вже діє.

“Вимагаємо заборонити на території міста Тернопіль розміщення пересувних цирків із використаннями тварин, пересувних зоопарків та виставок із дикими тваринами.

Згідно із законом України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони біорізноманіття” (ВВР, 2015, №25, ст. 195) до ЗУ “Про захист тварин від жорстокого поводження” внесено зміни у частину п’яту статті 25. Відтепер використання тварин у пересувних (!) цирках є поза законом, раніше були заборонені лише пересувні виставки тварин.

Не зважаючи на заборону цинічні власники пересувних цирків вважають місцеву владу та мешканців Тернополя невігласами – і гастролюють в нас на даний момент!

Тож, для запобігання злочину та порушення закону ми застерігаємо міського голову та міськвиконком від сприяння вчиненню незаконних дій. Вимагаємо не надавати дозволу на розміщення пересувних цирків.

Тернопіль – європейське місто. Принаймні ми всі хочемо, щоб це було так і робимо для цього все, що від нас залежить. Ми впевнені, що Міський Голова дотримується такої ж думки, тому впевнені, що він підтримає ініціативу тернополян про заборону розміщення на території міста пересувних цирків, які використовують тварин, пересувних зоопарків та виставок диких тварин. Адже більшість європейських країн уже відмовилась від використання тварин у пересувних цирках, зоопарках та на виставках.

Також цього року ряд українських міст також заборонив розміщення пересувних цирків на своїй території, серед них такі як: Мукачеве, Ужгород, Луцьк, Львів, Калуш, Дніпро, Миколаїв та навіть селище Богородчани, що на Львівщині. Й це лише початок, адже зміни до закону прийняті всього чотири місяці тому.

Щодо виставок і зоопарків, то ця заборона діє ще з 2015 року.

Тому ще раз просимо міського голову та міськвиконком не надавати дозвіл на розміщення пересувних цирків з тваринами, пересувних звіринців та виставок тварин, адже це є злочинним нехтуванням законами. Надаючи дозвіл на розміщення цих об’єктів ви є співучасниками злочину – жорстокого поводження з тваринами”, – йдеться в петиції.

Підтримати проект можна за посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *