Про відкриття першої в Україні лабораторії з гарденотерапії

Джерело:  sgpinfo.org.ua

В Хортицькій національній навчально-реабілітаційній академії в Запоріжжі відтепер працює  в Україні лабораторія гарденотерапії, урочисте відкриття якої відбулось 9 грудня 2019 року.

Гарденотерапія – це особливий напрям психосоціальної, трудової та педагогічної реабілітації за допомогою заохочення до роботи з рослинами. Такий вид діяльності має яскраво виражену психотерапевтичну спрямованість, що дозволяє використовувати його при корекції поведінкових і емоційних розладів.

Сучасне обладнання лабораторії слугуватиме для вивчення та застосування методів гарденотерапії у реабілітації людей з особливим потребами. Застосування методу гарденотерапії сприяє заохоченню дітей з особливими потребами до роботи з рослинами й передбачає такі зміни в їхньому фізичному та психоемоційному стані: розвиток тонкої моторики, покращення орієнтації в просторі, покращення логічного мислення, формування естетичного смаку, створення умов для психоемоційної релаксації.

На заході завідуючою кафедри садово-паркового господарства Наталією Дерев’янко було продемонстровано функції та можливості подарованого обладнання, наприклад, виявлення нітратів у фруктах та овочах за допомогою нітратометра. Лабораторія є лише першою частиною проекту з вивчення гарденотерапії, а надалі планується ремонт теплиці та облаштування грядок, доступних маломобільним особам.

Дізнайтесь більше у новинах ТБ за посиланнями:

http://bit.ly/342wPS5

http://bit.ly/2YvDumC

Лабораторія створена в рамках діяльності проекту ГЕФ ПМГ «Гарденотерапія як засіб інклюзивної соціально-екологічної реабілітації», що впроваджується громадською організацією «НАМ НЕ БАЙДУЖЕ».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *