Проблему зі сміттям на Міжгірщині вирішуватимуть угорські інвестори

ПЕТ-пляшки і скло – основний видимий забруднювач річок з поміж побутових відходів. Нагадаємо, що у регіоні відсутні обладнані сміттєзвалища, а про переробний завод вже зайве говорити. Це одна з причин забруднення Тереблі, адже дехто з місцевих використовує річку у якості сміттєпроводу. Керівництво Міжгірської районної державної адміністрації та Національного природного парку «Синевир» вже не перший рік шукають вирішення проблеми, починаючи від широкої просвітницької роботи серед населення, закінчуючи пошуками інвесторів, які би займалися збором, вивезенням і переробкою відходів. Боротьба зі сміттям триває. Небайдужі люди щовесни проводять екологічні акції з очищення берегів річок.

Сміття, яке несе Теребля своїми водами, опиняється у заплавах Теребле-Ріцького водосховища. Саме тут 25 квітня були спрямовані зусилля учасників екологічної акції, до якої долучилося близько ста осіб, які зібрали понад 30 біг-бегів пляшок.

Заплави верхівня водосховища стали чистішими, але проблему це глобально не вирішило: без дієвої системи комунального обслуговування і подальшого екологічно зорієнтованого поводження з побутовими відходами наступна весна буде схожа на цьогорічну. Однак, схоже, й на цбому напрямку наршті є зрушення.

Як повідомляють в НПП “Синевир”, проведено відповідні перемовини з угорським інвестором, який вже в найближчий час висловив готовність встановити у регіоні пресувальне обладнання, забезпечити транспортування, пакування і вивіз сміття для переробки. Отже, є хороша перспектива зробити річки вільними від сміття.

Джерело: zakarpattya.net.ua

фото zakarpattya.net.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *