“Мережа життя” нова екологічна гра від “Освіти в інтересах сталого розвитку в Україні”

logotip_3_2

В рамках реалізації проекту ПМГ ПРООН/ГЕФ учасниками Партнерської мережі “Освіта в інтересах сталого розвитку в Україні” розроблено нову екологічну гру “Мережа життя”. Екологічна гра «Мережа життя» допоможе зануритися  в царство природи, не тільки як спостерігачу, а допоможе фахово, використовуючи наукові поняття та визначення, стати дослідником та розкрити природні закономірності задля зберження біорізноманіття. Гра знайомить із основними поняттями в сфері біоріорізноманіття такими як «екосистема», «харчовий ланцюг», «біоценоз» тощо; демонструє дивовижні та неповторні види нашої планети взагалі, та України зокрема, їх взаємозв’язки; показує сильні та тісні взаємозв’язки в природі; дає уявлення про основні загрози біорізноманіттю та шляхи запобігання. Гравці можуть побудувати харчові мережі, створити стабільну екосистему, саботувати екосистеми супротивників. Виграє той, хто створить найскладнішу екосистему.

Гра розрахована на учнів старших класів з поглибленим вивченням природничих дисциплін та студентів природничих спеціальностей. Може бути використана також як компонент неформальної освіти для сталого розвитку, зокрема працівниками об’єктів природно-заповідного фонду, представниками громадських організацій тощо.

Гру успішно апробовано та поширено серед учасників Третього Всеукраїнського дитячого екологічного форуму “Діти за довкілля: майбутнє обираємо ми!”

Електронний варіант гри доступний  сайті  “Освіта в інтересах сталого розвитку в Україні”у розділі “Навчально-пізнавальні матеріали” за посиланням: http://www.ecoosvita.org.ua/node/5

Джерело: http://www.ecoosvita.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *