Маєте ідею? Отримайте під неї грант!

Якщо ви молоді, беручкі греко-католики, хочете реальною справою щось покращити у своєму світі, то вам потрібно… мати конкретну ідею і розробити до неї детальний кошторис. Тому що гранти дають, але не під загальні «хороші задуми», а під справи реалістичні й добре розплановані.

Отже, Патріарша Комісія у справах молоді УГКЦ за підтримки Благодійного фонду ім. митрополита Андрея Шептицького і Благодійного фонду «RENOVABIS» у рамках соціальної ініціативи «Хтось не зробить» проводить конкурс соціальних проектів на отримання міні-грантів для парафіяльних громад Львівської архиєпархії, Одеського екзархату та Кам’янець-Подільської єпархії УГКЦ.
Конкурс соціальних проектів «ХОЧУ! МОЖУ! ЗРОБЛЮ!» спрямований на соціальну дію для позитивних змін в місцевій громаді.

Заявки приймаються від ініціативних груп (не менше трьох осіб) віком 18‑35 років із парафіяльних громад УГКЦ Львівської архиєпархії (м. Львів, Золочівський, Пустомитівський та Яворівський райони Львівської області), Кам’янець-Подільської єпархії (Хмельницька область) та Одеського екзархату (Одеська область). Переваги буде надано проектам, які передбачають співпрацю кількох громад УГКЦ, особливо різних єпархій.

Напрямки проектів:

1.        Щаслива сім’я 3аходи, спрямовані на розвиток гармонійних стосунків у сім’ї: – батьки-діти (напр.: зустрічі, сімейні свята/мандрівки/ярмарки, рольові ігри інше); – чоловік-дружина (напр.: спільна праця/відпочинок/освіта інше); – неодружена молодь, яка має намір створити сім’ю.

2.        Якісна освіта Заходи, спрямовані на: – набуття практичних знань, розвиток навичок (напр.: ведення особистих фінансів, проектний менеджмент, вивчення мов, опанування комп’ютерних програм, графічних редакторів тощо); – популяризацію самоосвіти та неформальної освіти; – профорієнтацію молоді (вибір професії, вивчення ринку праці, налагодження співпраці з роботодавцями).

3.        Безпека на дорогах Заходи, спрямовані на: – дотримання правил дорожнього руху усіма учасниками; – покращення умов для безпеки руху; –  популяризацію морально-етичної поведінки в транспорті та на дорозі.

4.        Екологія заходи, спрямовані на: – зменшення створення відходів мешканцями; – запровадження сортування відходів населенням; – екологічна освіта населення з питань сталого розвитку і енергозбереження; – зменшення створення відходів, відновлення та озеленення природніх територій: біля річок/озер, в парку/лісі (прибирання територій або збір відходів може бути лише елементом проекту, а не його завданнями); – енергозбереження та енергоефективність вдома і на роботі/навчанні, в громадських та соціальних закладах; – інші просвітні екологічні ініціативи з використанням інновацій в галузі збереження довкілля.

Можна подавати власні ідеї у межах основних напрямків. Проекти мають бути актуальними, можливими для реалізації, узгодженими з місцевим парохом та розрахованими на участь місцевої громади вірних.

Термін реалізації: 17 липня — 30 листопада 2017 року. Протягом 7 днів після реалізації проекту надіслати звіти (від 5 фото, до 1 стор. описового звіту, копії фінансових документів, підписи учасників).
Максимальний розмір міні-гранту — до 21 000 гривень (80% від суми надається на початку проекту, з 1 жовтня, 20% від суми — після звітування). Не оплачується заробітна плата та відрядження координаторам проектів і членам ініціативної групи, зокрема проїзд і проживання учасників тренінгу для переможців та проміжних тренінгів чи з’їздів. Також не оплачується закупівля оргтехніки та робочого інвентаря, поточний ремонт приміщень чи техніки, пожертви фізичним і юридичним особам, чайові, штрафи, придбання алкогольних і тютюнових виробів.

Сума очікуваного міні-гранту повинна становити не більше 90% всіх необхідних витрат, передбачених бюджетом проекту. Решта витрат організація чи ініціативна група повинна профінансувати за рахунок коштів, залучених з інших джерел або надання безоплатних робіт чи послуг. Додаткові кошти можуть бути спрямовані на пункти, які за умовами не покриваються коштами міні-гранту.

Слід узяти до уваги, що всі фінансові операції по гранту повинні здійснюватися в безготівковій формі.

Для участі в конкурсі потрібно надіслати заповнену ЗАЯВКУ до 24.00 год. 20 червня 2017 року. Одночасно з заявкою потрібно відправити детальний кошторис проекту, складений за шаблоном, на e-mail із зазначенням у темі назви проекту.

Контакти: моб. тел.: 0689294434

e-mail: konkursproektiv@gmail.com

www.facebook.com/khtos/

Джерело credo.pro

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *