Країни-члени ЄС зобов’язані скоротити використання поліетиленових пакетів.Приклад багатих країн:

1455148674_scczen_170113splplastic1_1024x768

У Німеччині та Бельгії вирішили відмовитися від поліетиленових та паперових пакетів з метою збереження навколишнього середовища.

Як пише DW, популярні німецькі торговельні мережі Rewe, Real, Lidl і KiK уже пропонують своїм клієнтам альтернативу: поряд з касами супермаркетів лежать пакети з цупкого паперу та полотняні торбини для багаторазового використання.

За статистикою, кожен німець у рік використовує 45 пакетів,  а два роки тому цифра сягала 70. Вони коштували дешевше, а в багатьох магазинах і взагалі видавалися безкоштовно. Проте через велику шкоду для довкілля з 2015 року Євросоюз розпочав боротьбу з пластиком, і тепер країни-члени ЄС зобов’язані скоротити використання поліетиленових пакетів. У Німеччині 60 відсотків таких пакетів мають бути платними або замінені на більш екологічні варіанти. Понад 350 німецьких компаній самі пішли на цей крок.

Ця політика принесла перші результати. Вже зараз дві третини німців ходять у магазини з полотняною торбиною, рюкзаком, кошиком або ж візком. Молодь з розумінням ставиться до таких ініціатив влади і виступає за збереження природи.

У Бельгії питання з пластиковими пакетами вирішили кардинально, а не поступово, як у Німеччині. Вже з 1 вересня їх заборонено використовувати в усіх торгових закладах Брюсселя. Раніше це зробила Франція.

 

Автор матеріалу:   Оксана Ханас для znaj.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *