Країна, яка є одним з найбільших споживачів вугілля, переходить на відновлювальні джерела енергії

Джерело: mind.ua

Німеччина закриє усі свої 84 вугільні електростанції. Країна, яка є одним з найбільших у світі споживачів вугілля, перейде на відновлювальні джерела енергії. Про це повідомляє LiveKindly.

Оголошення про цей крок було зроблено раніше цього року, коли ФРН оголосила про свою боротьбу за досягнення цілей по викидам двоокису вуглецю. Як зазначається, на початку цього року на вугілля приходилось 40% електроенергії Німеччини.

  «Це історичне досягнення, – сказав глава урядової комісії з 28 членів Рональд Пофалл. – Ми зробили це. До 2038 року в Німеччині більше не буде вугільних електростанцій».

Вугілля є найбільшою економікою ЄС. Згідно з даними Carbon Brief,на долю Німеччини приходиться левова доля, на яку припадає близько третини викидів СО2, пов’язаних з електрикою.

Більш ніж на півшляху до 2019 року добування вугілля в ФРН впало на одну п’яту і значною мірою її замінили відновлювальні джерела енергії, такі як вітряні електростанції та сонячна енергія.

Крім того, ФРН зобов’язалась закрити свої 19 атомних електростанцій після катастрофи на АЕС «Фукусіма» в 2011 році.

За словами офіційних осіб, до 2040 року на долю відновлювальних джерел енергії приходитиметься від 65% до 80% електроенергії Німеччини.

«Це важливий момент для кліматичної політики в Німеччині, яка знову може зробити країну лідером в боротьбі зі змінами клімату,- сказала Клаудія Кемферт, професор економіки в Німецькому інституті економічних досліджень. – Це також важливий сигнал для всього світу, що ФРН знову серйозно відноситься до змін клімату: індустріальна нація, яка дуже залежить від вугілля, від нього відмовляється».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *