Зелений туризм : У Чернігові збудують велоінструктуру європейського зразка

Як розповідає http://chernihiv-post.net, за три роки у Чернігові обіцяють розбудувати вело інфраструктуру за європейським зразком. На це необхідно 95 мільйонів гривень, з яких 72 мільйони гривень – кошти міського бюджету, решту – залучені з інших джерел.

Відповідний проект рішення був затверджений виконавчим комітетом Чернігівської міської ради вчора, 19 січня.

Як розказав начальник УЖКГ Ярослав Куц, проект був розроблений разом із громадськістю.

Так, за 95 мільйонів гривень протягом трьох років, планується збудувати 186 кілометріввело доріжок по місту (прибережні стежки, веловулиці, паркові вулиці), побудувати 20 тисяч охоронюваних велопарковок.

Окрім цього, вздовж прибережної зони планується будівництво вело-, гідро-, скейтпарків. Це, зокрема, допоможе Чернігову збільшити потік туристів.

Як розказав один із розробників Програми розвитку велосипедного руху, член громадської організації «Простір згоди» Геннадій Добровинський, над проектом працювало  50-70 проектувальників Чернігова, які працювали над ідеями.

Відзначимо, що за кошти проекту також планується пропаганда здорового способу життя, навчання водіїв, як поводитися із велосипедистами на дорозі та навчання дітей від 8 років, яким, згідно законодавства, вже дозволено їздити на велосипеді по дорозі.

Однією з головних ідей проекту є зробити велосипед основним громадським транспортом міста і пересадити якомога більше чернігівців на нього.

«Треба приділяти значну увагу цьому виду транспорту», відмітив міський голова Владислав Атрошенко.

У той же час, він відмітив, що бюджету розвитку Чернігова на 2017 рік складає всього 235 мільйонів гривень, а тому, фінансуватиметься дана Програма по можливості.

Відзначимо, що бюджет Програми розвитку велоінфраструкрутри на 2017 рік складає 20 мільйонів гривень.

Атрошенко відмітив, що у після прийняття даної Програми депутатами, необхідно буде проектувати ремонти доріг міста вже з велодоріжками. На це начальник УЖКГ Ярослав Куц повідомив, що переробляти необхідно буде лише вулицю Мазепи та Шевченка. А ось запланований ремонт на вулиці Лісковицькій вже буде із врахуванням велодоріжки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *