В Слов’янську встановлена зарядна станція для електромобілів

Напередодні Дня довкілля У Слов’янську  відбулося відкриття першої з міні-мережи електричних автозаправних станцій в рамках проекту “Розвиток електромобільної інфраструктури регіону, постраждалого внаслідок конфлікту на Донбасі, м. Слов’янськ” за підтримки Програми малих грантів Глобального екологічного фонду, що впроваджується Програмою розвитку ООН.

Це – перша з 6-ти станцій, які будуть встановлені громадською організацією «ПРО-ДОБРОБУТ» протягом наступних 3-х місяців за напрямком: м. Слов’янськ – м. Святогірськ.  

Скористатися зарядним пристроєм можна за адресою: м Слов’янськ, селище Мирне, вул. Білгородська, 2 – траса на Святогірськ, на території заправної станції «Геліос».

До кінця проекту електрозарядним пристроїм може скористатися безкоштовно будь-який власник електромобіля.

Обладнання для зарядки електромобілів встановлено  компанією ТОВ «Elecar group» – одним з провідних виробників зарядних станцій в Україні.

Електростанція публічного використання призначена для одночасної зарядки двох електромобілів змінним струмом з роз’ємами стандарту TYPE1/TYPE2. Роз’єм Type 1 J1772 розрахований на більшість моделей американського і азіатського виробництва. Роз’єм Type 2 (Mennekes) характерний в основному для європейських електромобілів. Потужність станції регульована, з граничною величиною  7 кВт (1 фаза) та 22 кВт (3 фази).

Середній час заправки – 2-3 год.

2019-04-22 10.17.35

2019-04-18 14.55.02

За підсумками 2018 року Україна опинилася серед трійки  лідерів у Європі за зростанням кількості електромобілів, а за розміром парку електромобілів – на 13 місці у Європі. Кількість електромобілів в Україні на початок 2019 року перевалила за позначку 12 000 штук. Така кількість поставлених на облік електромобілів є рекордним для України. Тому, велике значення має розвинена інфраструктура задля комфортного користування електромобілями не тільки в крупних містах, але і по всій території України.

 

 Громадська організація «ПРО-ДОБРОБУТ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *