Відбувся моніторинг проектів Програми малих грантів ПРООН/ГЕФ на степовому ландшафті

_DSC0749

6-8 серпня Координатор з гуманітарних питань, Координатор системи ООН в Україні, Постійний представник Програми Розвитку ООН в Україні пан Ніл Вокер відвідав Запорізьку область з ціллю моніторингу портфоліо , а також поширення кращих практик, інноваційних технологій та досвіду, посилення спроможності, популяризації участі організацій громадянського суспільства у розбудові національної екологічної політики, забезпечення сталості проектів та мобілізація додаткових ресурсів для сталого розвитку громад.

Координатор з гуманітарних питань, Координатор системи ООН в Україні, Постійний представник Програми Розвитку ООН в Україні пан Ніл Вокер
Координатор з гуманітарних питань, Координатор системи ООН в Україні, Постійний представник Програми Розвитку ООН в Україні пан Ніл Вокер

В рамках візиту було проведено зустріч з представниками Ради жінок-фермерів Запорізької області стосовно Демонстраційного проекту з поширення передових методів агроекології у степовому ландшафті», що впроваджується ГО «Присадибне господарство» у співпраці з Українським Проектом Бізнес-розвитку Плодоовочівництва (UHBDP). Крім того, було відвідано садиби сільського зеленого туризму “Прованський куточок в українській садибі» (c. Соколівка Вільнянського  району) та садибу «Вальдорф» (с. Покровське, Токмакського району), в яких були впроваджені демонстраційні проекти з популяризації інноваційних агроекологічних методів.

_DSC0597

Програмою малих грантів було підтримано проект ГО «Ковиловий степ» щодо збереження біорізноманіття степового ландшафту в приморських НПП України. Проведено круглий стіл з представниками місцевих громад, місцевої влади та вченими щодо результатів та сталості проекту, перспектив розвитку природних парків-учасників проекту. А також здійснено польовий виїзд на територію НПП «Приазовський»: верхів’я Утлюцького лиману та Сивашику, гирла з’єднувального каналу Молочний лиман-Азовське море та верхів’я Молочного лиману.

Проведено робочу зустріч в Таврійському державному агротехнологічному університеті у  м. Мелітополь Запорізької області з представниками Таврійського державного агротехнологічного університету, Мелітопольської міської ради, Мелітопольської райдержадміністрації, депутатів районної та сільських рад, координаторів та представників проектів Програми малих грантів ПРООН/ГЕФ, Мелітопольського державного педагогічного університету ім. Б. Хмельницького, громадських організацій, ЗМІ. Під час спілкування були задані подальші напрямки плідної співпраці з місцевими партнерами Програми, а також обговорені напрямки розвитку міста в контексті зеленого туризму, охорони довкілля, енергозбереження, підтримки вимушених переселенців та ін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *