Велопатрулювання в Обухові. Інспектор спішить на допомогу!

IMG_5348

Як відомо, рівень злочинності та довіра населення є основними показниками ефективності роботи поліції. Бо людям потрібні  не реформи й розмови про них, а справжні результати роботи. Сьогодні жителі Обухова на власні очі бачать якісні зміни в роботі правоохоронних органів, співпрацюють з ними, а відтак – рівень довіри зростає.

Нещодавно в Обухові за підтримки міжнародної громадської організації «Міжнародний Економічний Комітет» було реалізовано проект «Зміцнення партнерства між поліцією та громадою». Його фінансування відбулося в рамках проекту «Підтримка реформи поліції̈ в Україні», який ставить за мету підвищення рівня захищеності та безпеки громадян, а також рівня їхньої довіри до правоохоронних органів.

Після старту міжнародного проекту «Підтримка реформи поліції в Україні» минуло трохи більше року. Окрім повного перезавантаження 20 райвідділів поліції у трьох областях, та створення на їх базі зразкових районних відділів з особовим складом, який пройшов навчання та тренінги з навичок вибудовування комунікації, безумовного виконання прав людини і відповідності стандартам роботи українського поліцейського, програма передбачала впровадження проектів з поліпшення взаємодії поліції з суспільством. Нещодавно саме такий проект був реалізований і в Обухові!

IMG_5404

IMG_5379

IMG_4450

Про що йде мова: в Обухові працює громадське формування «Варта Обухова», інспектори якого тісно співпрацюють з мешканцями, забезпечуючи спокій та громадський порядок. Завдяки цьому, ми маємо швидке реагування на адміністративні порушення, що досить ефективно допомагає в роботі поліції та значно підвищує рівень безпеки громадян.

За спільної ініціативи Обухівської міської ради, представників поліції міста та міжнародної громадської організації «Міжнародний Економічний Комітет» було створено діалогову групу, на засіданнях якої обговорювалися та приймалися усі рішення стосовно впровадження проекта.

З метою забезпечення розуміння прав і обов’язків інспекторів патрулювання та проведення аналізу маршрутів міста Обухів  було проведено два тренінги «Інспектор нового формату», в рамках яких пройшли навчання 20 інспекторів ГФ «Варта Обухова». Пі З моніторинговою місією на тренінги завітали  представники EUAM-Ukraine Nina Lindhe Tell & Vasyl Bodnariuk, які дали високу оцінку якості їх проведення та надали свої рекомендаційні поради щодо подальших кроків.

Наразі, після проходження відповідної правової і спеціальної підготовки в органах Національної поліції та реєстрації у виконавчому комітеті Обухівської міської ради члени формування

приймають участь у забезпеченні правопорядку та охороні громадського порядку за місцем реєстрації об’єднання.

Для організації  велопатрулювання було закуплено обладнання та розроблено проект маршрутів патрулювання  міста Обухів і селищ Таценки й Ленди.  Крім того, було розроблено та погоджено логотип, який розміщено на жилетах патрульних. Цей логотип у формі крила складається з кольорів прапора міста Обухів (сірий, чорний, рожевий) та означає швидкість та надійність громадського формування «Варта Обухова».

Наприкінці травня громадські інспектори отримали 15 велосипедів та аксесуари (шоломи, фари, мигалки та жилети), придбаних за кошти ЄС. Це  допоможе нашим стражам порядку швидше реагувати на виклики та оперативно пересуватися по вулицях та провулочках нашого рідного міста. І це лише початок плідної співпраці у цьому важливому проекті.

Тож вітаємо Обухівську міську варту з новим рівнем роботи та чекаємо її на дорогах міста!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *