Біологи пояснили, чому не треба рятувати вимираючих тварин

Джерело: znaj.ua
Виявляється, смерть є обов’язковою частиною еволюції.
Біолог Роберт Олександр Пайрон розповів, чому людству не варто втручатися в зникнення видів тварин.
Масові вимирання періодично знищують до 95% видів одним махом – вони трапляються кожні 50-100 млн років, і вчені згодні, що зараз ми знаходимося в процесі шостого масового вимирання.

На думку Пайрона, прагнення до збереження заради збереження тільки призводить до необдуманого, непотрібної поспіху. Вимирання – природний процес еволюції, механізм, за допомогою якого природний відбір “прибирає” погано адаптовані види і дозволяє процвітати самим міцним.

“Види постійно вимирають. Немає такого поняття, як “зникаючий вид” – вони всі зникаючі. Єдина причина, по якій ми повинні прагнути до збереження біорізноманіття – це ми самі, це наше стабільне майбутнє, – пояснює біолог. – Так, ми змінили навколишнє середовище і тим самим перешкодили іншим видам. Однак всі ці зміни тільки здаються штучними, тому що ми використовуємо розумні методи ведення господарства, впроваджуємо технології і розвиваємо промисловість. Але люди – теж частина біосфери, і наші дії такі ж законні, як і природні. Збереження вимираючого виду – не більше ніж позбавлення від почуття провини”.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *