НА УКРАЇНСЬКИХ ДОРОГАХ З’ЯВЛЯТЬСЯ СПЕЦІАЛЬНІ КОРИДОРИ ДЛЯ ДИКИХ ТВАРИН l

Джерело: tsn.ua

На вітчизняних автомобільних дорогах можуть з’явитися спецкоридори для диких тварин, повідомляє World Wide Fund for Nature в Україні.

Такі спеціальні проходи у вигляді мостів носять назву “екодуки” та ще з середини минулого століття використовуються у багатьох європейських країнах.

Вони дозволять зберегти популяцію диких тварин в умовах інтенсифікації дорожнього будівництва в Україні. Зокрема йдеться про місця, де проживають популяції рисі і бурого ведмедя, яких на наших землях залишилося 200 та 220 особин відповідно.

“Пріоритетом проекту буде підтримка безперешкодних екологічних коридорів, які забезпечують вільне пересування видів, що піддаються найбільшому впливу від авто і залізничних шляхів: великих хижаків (бурих ведмедів, вовків, рисей) і деяких видів травоїдних”, – кажуть автори проекту.

Перші об’єкти з’являться на дорогах Міклош (Угорщина) – Кошіце (Словаччина) – Ужгород (Україна), Тіргу Муреш – Ясі (Румунія) та автошляху Бескиди (Чехія – Словаччина).

Більше читайте тут: https://tsn.ua/ukrayina/na-ukrayinskih-dorogah-z-yavlyatsya-specialni-koridori-dlya-dikih-tvarin-1048120.html

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *