На території Турківського району Львівської області створять природний парк

1f7ff50bdc1f459fdaab0a25687a2135

Це буде природний парк “Бойківщина” орієнтовною площею 16 тис. га, що приваблюватиме туристів червонокнижними рослинами й пам’ятками історії та культури. Цю ідею більшістю голосів підтримали учасники Комісії екології та природних ресурсів Громадської ради при Львівській ОДА, повідомляє прес-служба відомства.

За словами в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Андрія Сенюка, ця територія характеризується високим рівнем біорозмаїття, зокрема тут росте понад 750 видів судинних рослин, з яких майже 50 – рідкісні й підлягають охороні. Понад 30 видів, що ростуть у парку, занесено до Червоної книги України.

У віддалених місцях Карпат трапляються бурий ведмідь, вовк, рись, дикий кіт. Наявність пам’яток історії та культури додає території перспективності для розвитку рекреації та туризму, що має важливе значення для покращення соціально-економічної ситуації в регіоні. Особливе бальнеологічне значення джерел унікальних мінеральних вод, зокрема, у Розлучі.

Громадськість переконана, що створення НПП “Бойківщина” забезпечить збереження цінних природних та історико-культурних комплексів і об’єктів, створення умов для організованого туризму, відпочинку, проведення наукових досліджень природних комплексів та їхніх змін в умовах рекреаційного використання, проведення екологічної освітньо-виховної роботи.
Джерелот: expres.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *