Молодь Харкова може взяти участь в інноваційному проєкті «UPSHIFT Україна»

фото з відкритих джерел

У Харкові для молоді відкрито набір на міжнародну інноваційну програму «UPSHIFT Україна» від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Джерело: www.city.kharkov.ua

Як зазначили організатори, «UPSHIFT Україна» – це програма, що дозволяє підліткам та молоді пропонувати та втілювати інноваційні рішення для актуальних проблем у школі, громаді, місті тощо на основі методології «дизайн, орієнтований на людину» (human centered design). Проєкт впроваджується ЮНІСЕФ у 23 країнах світу, щоб навчити молодь навичкам 21 століття та поширювати знання про соціальні інновації. Участь у програмі передбачає роботу з менторами та фінансову підтримку для молодіжних ініціатив, які спрямовані на вирішення проблем молоді та пошук інноваційних рішень для їхніх громад.

«Нам приємно, що у 2018 році ЮНІСЕФ обрав саме Харків для пілотного запуску цього проєкту в Україні. За цей час було проведено шість таких запусків. А цього року міська рада спільно з ЮНІСЕФ та громадською організацією «Фонд «Професійний розвиток Харкова» вперше відкриває повноцінний набір. Ми закликаємо молодь долучатися до цього проєкту, пропонувати свої інноваційні ідеї», – зазначила начальник управління у справах сім’ї та молоді Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Аліна Помазан.

Як зазначив асистент проєктного менеджера «UPSHIFT Україна» Дмитро Лобанов, на участь у програмі можуть подаватися команди з 3-5 учасників віком від 14 до 21 року. Після закриття набору всі учасники пройдуть триденний тренінг, в рамках якого кожна команда працюватиме з ментором. Наступний етап – презентаційний, за результатами якого визначать ідеї, які отримають фінансування (до 50 тис грн ). Після цього розпочнеться 3-місячний період, протягом якого учасники отримають знання із проєктного менеджменту, соціального підприємництва та командної роботи і разом з менторами займатимуться безпосередньо створенням проєкту.

«Ми не очікуємо, що до нас прийде молодь з готовою ідеєю проєкту. Головне, щоб учасники бачили конкретну проблему та мали бажання її вирішити. А вже за допомогою індивідуальної підтримки ментора команда знайде вирішення цієї проблеми та розробить проєкт», – зазначила голова правління ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова» Ірина Фоменко.

За її словами, за три роки у програмі «UPSHIFT Україна» взяли участь 200 команд, половина з яких отримала фінансування для своїх проєктів на загальну суму близько 6 млн. грн. Тематика реалізованих проєктів: інклюзія, медіаграмотність, неформальна освіта, репродуктивне та психічне здоров’я молоді, екологія, свідоме споживання тощо. Умовним напрямком цього року є здоровий спосіб життя та безпечне інформаційне середовище.

Набір на програму триватиме до 5 квітня включно. Дізнатися більше про програму та залишити заявку для участі можна за посиланням.

Програма втілюється Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова» за підтримки Харківської міської ради та ING Bank.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *