ВПРОВАДЖЕННЯ МЕТОДІВ АГРОЕКОЛОГІЇ У ФЕРМЕРСЬКИХ ТА ОСОБИСТИХ СЕЛЯНСЬКИХ ГОСПОДАРСТВАХ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

IMG-fba16dc7706ee4dd13852659e35458a2-V

Газета “Екодень” січень 2019 р.

В Україні не існує економічних стимулів упровадження екологічно безпечних технологій. Залишається низьким рівень інноваційних ресурсозберігаючих та природоохоронних технологій.

На жаль, існуючим невеликим фермерським господарствам і селянам в яких земельні ділянки в індивідуальному використанні   України на даний період часу, навіть  маючи велике бажання, досить важко перейти повністю на органічне землеробство в зв’язку з обмеженим кошторисом. Але деякі методи з агроекології мають місце бути на приватних Біловодського району Луганської області,  на територіях господарств проводяться дослідження де вивчається вплив різних систем обробітку ґрунту направлених на вирощування екологічно чистої продукції максимально скоротивши застосування пестицидів.

_DSC0438

Діяльність проекту спрямована на жителів Біловодського району, активних садівників, городників,  які прагнуть до вирощування на своїх земельних ділянках за допомогою методів агроекології, екологічно чистої, здорової продукції, і готові з допомогою проекту відмовитися від використання хімічних добрив на користь агроекології. З початком проекту були зібрані заявки з охочих взяти участь в проекті, та виконувати вимоги проекту що до використання на своїх садибах агроекологічних методів обробки землі, та використовувати надані матеріали та добрива для підвищення врожайності та смакових якостей овочевих та ягідних культур з максимальним збереженням ґрунту.

Основним завданням проекту «Впровадження методів  агроекології у фермерських та особистих селянських господарствах Луганської області» є безпосередньо практична робота по впровадженню, розроблених в ході реалізації проекту, рекомендованих агроекологічних методів по вирощуванню основних сільськогосподарських культур на демонстраційних ділянках. Для проведення робіт зі створення демонстраційних ділянках були залучені фахівці цього напрямку, які мають практичний досвід у впровадженні агроекологічних методів в Україні. Для кожної ділянки закуплене необхідне обладнання для обробки ґрунту найменш інвазійним методом, та матеріали для обробки рослин і ґрунту в процесі подальшого вирощування задля впровадження обраних агроекологічних методів.

Виконання інформаційної складової проекту є проведення інформаційної компанії, яка охопить ланку наступних заходів: проведення громадських заходів та демонстрація населенню всіх переваг використання методів агроекології у приватних господарствах, що повинно стати наочним прикладом для оточуючого населення та сприяти поліпшенню стану ґрунту у степовому ландшафті.

Результатом буде популяризація серед мешканців Біловодського району, агроекологічних способів вирощування продукції, підвищення з їх допомогою врожайності і смакових якостей вирощуваної продукції, а також методів відновлення родючих шарів ґрунту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *