Тасманія перейшла на 100% на відновлювану електроенергію

фото з відкритих джерел

Джерело: Mind.ua

Австралійський штат Тасманія, який знаходиться на однойменному острові за 240 км від континенту,  заявила про те, що тепер вона повністю може забезпечувати своє населення електроенергією з відновлюваних джерел. У найближчий рік вони почнуть генерувати навіть трохи більше енергії, ніж їм потрібно, передає HighTech.

Уряд Тасманії оголосив, що він став першим австралійським штатом і однією з перших юрисдикцій в світі, який повністю забезпечив себе енергією з відновлюваних джерел.

У заяві міністра енергетики Тасманії Гая Барнетта відзначається, що штат став повністю самодостатнім і може використовувати тільки електроенергію з вітряних і гідроенергетичних проектів штату.

При цьому влада відзначила, що Тасманія вже давно є одним з найбільш екологічно чистих джерел електроенергії в Австралії.

Штат почав свій шлях до відновлюваної енергетики в 1895 році з введенням електростанції Duck Reach в Лонсестоні, вона стала першою державною гідроелектростанцією в південній півкулі.

«Ми досягли 100% рівня чистоти в електроенергії завдяки нашому зобов’язанню реалізувати потенціал Тасманії в сфері чистої енергії завдяки нашій політиці та інвестицій у промисловість. Це створює робочі місця по всьому штату, зокрема, в наших регіонах», – зазначив Гай Барнетт.

Влада також відзначила, що раніше Тасманія залежала від додаткових поставок газу та імпортних поставок вугілля. Однак зі зростанням вітроенергетики в штаті вони зменшили залежність від викопного палива.

Барнетт зазначив, що Тасманія досягла 100% забезпечення відновлюваною енергією після введення однієї з останніх вітряних турбін на електростанції в гавані Гренвілл. Дослідники будуть розширювати і збільшувати обсяги об’єкта, який знаходиться на західному узбережжі штату.

Коли вони введуть в експлуатацію останні дві турбіни, Тасманія матиме доступ до 10741 ГВт-год відновлюваної енергії – це набагато більше, ніж середні річні потреби в електроенергії населення штату.

Нагадаємо, норвезький мільярдер перетворює свою нафтову імперію на компанію з розвитку відновлювальної енергетики.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *