Створення метеорологічної станції смт. Новоайдар Луганської області

ПРОГРАМА ООН ІЗ ВІДНОВЛЕННЯ ТА РОЗБУДОВИ МИРУ
«Впровадження місцевих ініціатив, спрямованих на захист навколишнього середовища в цільових громадах Донецької та Луганської областей»
Опис проєкту: Одним із джерел первинної інформації про стан навколишнього середовища являються метеорологічні станції, які проводять агрометеорологічні та гідрометеорологічні спостереження з метою отримання даних. Для повної інформації про стан довкілля Луганської області,  необхідна додаткова інформація, для отримання якої необхідне відкриття нової метеорологічної станції у смт. Новоайдар, яке розташоване у центрі Луганської області.
Проектом передбачається закупівля для неї складових частин комплексу ТРОПОСФЕРА: перетворювач температури повітря ТРОЯНДА, блоки БСГ-А, БСГ-Б, обчислювач В-03МК, джерело живлення УБП-2МК з акумулятором, кабель зв’язку. Луганський ЦГМ внесе свій вклад у створення метеостанції та закупить частину обладнання перетворювач температури повітря ТРОЯНДА, блок БСГ-А. Нова метеостанція буде сприяти розширенню та автоматизації систем моніторингу стану навколишнього середовища, підвищенню обізнаності громади щодо стану довкілля.
Далі була проведена інформаційна компанія, яка допоможе у  підвищенні обізнаності громади з питань захисту довкілля та способах моніторингу його стану.
Цілі та завдання: Впровадити систему моніторингу довкілля в смт. Новоайдар Луганської області.
Створити метеорологічну станцію у смт. Новоайдар Луганської області.
Проінформувати громадян смт. Новоайдар та Новоайдарського району про переваги при впроваджені системи моніторингу довкілля.

Отриманий результат від впровадження проекту: Закуплено необхідне обладнання для створення метеорологічної станції для смт. Новоайдар. Та передано до  Луганського обласного центру з Гідрометеорології.
Надруковані та розповсюджені інформаційні листывки.
Були проведена інформаційна компанія, якадопомогла у  підвищенні обізнаності громади з питань захисту довкілля та способах моніторингу його стану.9C59BCA3-C300-426D-914E-1750E5C2C5AD D4510275-C174-45C8-87D2-B38E5BF5C42B