У Греції з переробленого пластику «друкують» вуличні меблі

Фото: Print Your City

Джерело: hmarochos.kiev.ua

Мешканці грецького міста Салонікі тепер можуть віддавати пластик на функціональну переробку: з такого сміття на 3D-принтері друкують меблі для облаштування міських просторів. Про інновацію повідомляє Dezeen.

Спочатку мешканцям треба обрати вид бажаних меблів на сайті. Це може бути, зокрема, сіялка, опора для велосипеда, годівниця, книжкова шафа тощо. Далі сайт повідомить, скільки пластику потребує виготовлення. Як зазначає видання, для друку великої трикутної лавки знадобиться 90 кілограмів переробленого пластику.

Меблі виготовляють переважно з поліпропілену та поліетилену на станції The Zero Waste Lab. Відходи сортують, миють та подрібнюють. На переробку приймають також вироби з пластику PET і PS.

Ініціатива діє у рамках руху Print Your City у колаборації з компанією Coca-Cola. Її автори, засновники переробної лабораторії – дизайнери бюро The New Raw, – хочуть залучити до переробки сміття містян з усього світу.

Дизайнери розповіли Dezeen, що за розміщення друкованих меблів проголосували вже 2900 жителів Салонік, а всього на переробку у місті вже здали 800 кілограмів пластику.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *