«Підвищення енергоефективності громадських будівель Кремінського району Луганської області»

v-kieve-za-3-goda-povysili-energoeffektivnost-200-mnogoetazhek__213256-620x0

Запровадження принципів енергоефективності в громадах є одним з найактуальніших питань сьогодення. Відсутність заходів з енергозбереженя більшості будівель (муніципальних та приватних) приводить до втрат теплової енергії більше 50%, тому питання щодо зниження енергоспоживання є дуже актуальним і може бути успішно вирішено за умови застосування комплексного підходу до впровадження заходів з енергозбереження.

Поширення технологій із застосуванням альтернативних видів опалення є дуже актуальним, в теперішніх для України умовах. Тому саме зараз потребують популяризації серед населення нові способи опалення приміщень на альтернативних джерелах енергії, такі як опалювальні котли на твердому паливі, які дають можливість використовувати відходи сільського господарства, пелети, відходи деревини та інші дешеві та нешкідливі до навколишнього середовища матеріали.

До ГО «ЕКОЛОГІЧНИЙ СВІТ» звернулися представники КУ «Позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «МРІЯ» з метою впровадження проекту по модернізації системи опалення на альтернативних джерелах енергії. Зараз цей заклад приймає багато дітей на відпочинок, та ВПО. Тому провадження цього проекту матиме вплив на дуже велику кількість людей.

Проектом передбачається провести модернізацію системи опалення в двох корпусах КУ «ПЗОВ «МРІЯ» (площа кожного корпусу окремо 820 м.кв) з встановленням двох твердопаливних котлів піролізного типу потужністю 63 Квт кожний.

Для КУ «ПЗОВ «Мрія» заплановано капітальний ремонт, у тому числі ремонт системи опалення. На сьогодні з районного бюджету виділено 822 тис. грн. на виконання проектно-кошторисних робіт. Загальна сума вартості капітального ремонту складає 41,5 млн. грн.

Впровадивши цей проект, планується продемонструвати переваги підвищення енергоефективності з використанням альтернативних джерел опалення, що повинно стати наочним прикладом для відвідувачів та оточуючого населення, що альтернативні види палива не тільки дешевші ніж традиційні, але і вагомо сприяють поліпшенню стану навколишнього середовища.

Також велике значення при впровадженні проекту має підвищення інформованості населення про підвищення енергоефективності громадських будівель та використання альтернативних джерел енергії для опалювання приміщень. Будуть проведені громадські заходи, такі як презентації та семінари. Під час проведення цих заходів будуть розповсюджуватись спеціально надруковані матеріали, виготовлені в рамках цього проекту, про підвищення енергоефективності громадських будівель та використання альтернативних джерел енергії. До участі у заходах буде запрошено громадських представників з інших громад.

Впровадження цього проекту надасть позитивного впливу у можливості  залучення тимчасових переселенців з окупованих територій до різних видів робіт, пов’язаних з його реалізацією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *