Покарання за шкоду природі посилять

Джерело: uk.etcetera.media

В Україні штрафи за забруднення навколишнього середовища можуть збільшити від 10 до 100 разів. Про це заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

ФАКТ. На сьогоднішній день найбільший штраф за забруднення природи становить 1700 грн. На думку міністра, розмір стягнення варто переглянути і значно збільшити.

ПОЗИЦІЯ. Семерак також вимагає зняти мораторій на екологічні перевірки суб’єктів бізнесу, який діє вже чотири роки.

НАГАДАЄМО, зараз для екоперевірки необхідно обов’язково мати офіційну скаргу від громадян. Тільки за її наявності Держекоінспекція має право звернутися в Державну регуляторну службу, яка повідомить підприємству про ревізію.

ШКІДНИКИ. Як зазначив керівник національного екологічного центру України Руслан Гаврилюк, найбільше шкодить екології робота великих агропідприємств, зокрема тваринницьких комплексів. За його словами, люди скаржаться, що при обробці посівів сільгоспавіацією, страждають не тільки їх городи, а й здоров’я.

Зазначимо, що з 1 вересня по 19 жовтня Держекоінспекція провела понад 3 тисячі перевірок. Як результат – за рахунок виписаних штрафів держбюджет поповнився на 867 тис. грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *