Заповідна справа у степовій зоні України

     14-15 березня 2017 року на території НПП «Меотида» у селі Урзуф Донецької області буде проведена Всеукраїнська науково-практична конференція «Заповідна справа у степовій зоні України», приурочена до 90-річчя від створення надморських заповідників. Планується, що захід відвідає більше 100 докладачів. Крім того, в процесі підготовки знаходиться збірка праць до науково-практичної конференції, яка містить матеріали більше 170 вчених. Всі праці, включені до видання, мають природоохоронне спрямування та є важливими для пізнання природи заповідних територій Степової зони України.

1 (2)

3

2

Конференція буде проведена в рамках проекту «Збереження біорізноманіття степового ландшафту в приморських НПП України», що реалізується громадською організацією «КОВИЛОВИЙ СТЕП» за сприяння Програми малих грантів Глобального екологічного фонду, що впроваджується Програмою розвитку ООН.
Метою проекту є підвищення іміджу національних парків Запоріжжя, Херсонщини та Донеччини серед громад, туристів та вчених, а також забезпечення національних парків представницькими візуальними реквізитами та наглядними матеріалами для відвідувачів. Для досягнення мети були проведені наступні заходи: облаштування територій національних природних парків «Меотида» (Донецька область), «Джарилгацький» (Херсонська область), «Приазовський» (Запорізька область), а саме виготовлення та встановлення інформаційно-охоронних знаків та щитів; встановлення обладнання для спостереження за тваринами. Крім того, для поширення обізнаності готуються брошури та відеофільми про національні природні парки.

Голова правління ГО «КОВИЛОВИЙ СТЕП»
Ольга Александрова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *